Bericht Postservice salaris O.V.O. en belasting

#1
Ik heb nog even een vraag / kwestie betreffende de 'op basis van opdracht' constructie bij Postservice. Ik zat zelf op ongeveer €2,50 tot €3,50 per uur als ik de totale opbrengst deel door alle tijd maar als ik op de website van de belastingdienst lees zie ik dat dit onder 'overige onkomsten' opgegeven dient te worden en je vervolgens een naheffing belasting en premie zorgverzekeringswet kunt verwachten. Iemand hier ervaring mee, zit er bijvoorbeeld een vrij hoge drempel in of ben je als je bij Postservice werkt of een andere aanbieder onder O.V.O. en al weinig verdient ook een jaar later nog de pineut bij de belastingdienst, en zo ja wat voor bedragen of percentages moet je aan denken?

Bericht Re: Postservice salaris O.V.O. en belasting

#2
VanDeStraat schreef:Ik heb nog even een vraag / kwestie betreffende de 'op basis van opdracht' constructie bij Postservice. Ik zat zelf op ongeveer €2,50 tot €3,50 per uur als ik de totale opbrengst deel door alle tijd maar als ik op de website van de belastingdienst lees zie ik dat dit onder 'overige onkomsten' opgegeven dient te worden en je vervolgens een naheffing belasting en premie zorgverzekeringswet kunt verwachten. Iemand hier ervaring mee, zit er bijvoorbeeld een vrij hoge drempel in of ben je als je bij Postservice werkt of een andere aanbieder onder O.V.O. en al weinig verdient ook een jaar later nog de pineut bij de belastingdienst, en zo ja wat voor bedragen of percentages moet je aan denken?


Twee vijfig per uur? Djiezus, een bedelaar verdient nog beter, en die is ook lekker buiten. Ga desnoods folders rondbrengen, dan heb je al gauw 5 euro per uur te pakken.

Bericht Re: Postservice salaris O.V.O. en belasting

#3
Hoezo folders rondbrengen betaalt beter. het is allemaal liefdewerk oud papier.( heb je die pakketten van Spotta wel eens gezien?} En idd als je het sorteren en bezorgen uitrekent verdien je bitter weinig. Dat kun je beter niet doen in de meeste gevallen.
wat betreft het belastingverhaal als je weinig verdient betaal je volgens mij ook weinig belasting.

Bericht Re: Postservice salaris O.V.O. en belasting

#4
jetje schreef:Hoezo folders rondbrengen betaalt beter. het is allemaal liefdewerk oud papier.( heb je die pakketten van Spotta wel eens gezien?} En idd als je het sorteren en bezorgen uitrekent verdien je bitter weinig. Dat kun je beter niet doen in de meeste gevallen.
wat betreft het belastingverhaal als je weinig verdient betaal je volgens mij ook weinig belasting.


Ik heb vroeger ook met folders gelopen (toen ik een jaar of 14/15 was), en dat bracht 8 tot 12 gulden per uur op (dus gemiddeld 4,50 per uur). Dat is dus beter dan 2,50-3,50 die VanDeStraat hier opnoemt. Dat is echt belachelijk weinig. En dan kun je natuurlijk ook NIET gaan uitrekenen wat je per uur verdient, zoals jij suggereert, maar daar worden de verdiensten niet beter door. Dat is gewoon struisvogelgedrag.

Bericht Re: Postservice salaris O.V.O. en belasting

#5
Er werd bij mij vrij weinig belasting ingehouden en vaak kreeg ik aardig wat terug. Nu moet je ook rekening houden met een eventuele partner. Mijn man vulde onze belastingaangiften in. Hij verdient behoorlijk goed. Toch kregen we beiden terug.

Hij vulde mijn jaarverdiensten bij overige inkomsten in. Ik trok toen ik nog alleen voor PS werkte ook 19 cent per kilometer af en de regenjas die ik gekocht had en de schoenen die ik gekocht had en voor PS gebruikte en eenmaal de fiets. De belasting heeft het destijds goedgekeurd.

Je moet ook rekening houden met je persoonlijke situatie. Is voor iedereen weer anders. De een heeft een koophuis, de ander weer iets anders dat opgegeven moet worden.

Maar over het algemeen hoef je niet bang te zijn voor enorme aanslagen over het beetje vergoeding dat je van PS hebt gekregen.
Tenzij je ook andere verdiensten hebt (gehad)

Bericht Re: Postservice salaris O.V.O. en belasting

#6
Tegenwoordig kun je trouwens vrijwel niets meer aftrekken. Ga het dus goed na wat kan en wat niet.
Toen ik voor Postnl begon en een tijd ook nog voor PS tegelijk werkte had ik geen recht meer op loonheffing of hoe dat ook al weer heet. Wat ik kreeg moest ik terugbetalen.

Dus situaties zijn voor ieder verschillend. Maar zijn er geen situaties dan hoef je waarschijnlijk niets of niet veel te betalen. En misschien krijg je wel terug.

Als je niet veel verdient hoef je ook niet veel te betalen.

Bericht Re: Postservice salaris O.V.O. en belasting

#8
Hey Jan, goed je weer te 'zien.' Nee kan me voorstellen dat je gestopt bent.

Is eventueel Postnl niet iets? Betaalt ook niet niet best maar er zijn wel iets betere voorwaarden.

En anders.. geniet lekker van je verworven vrijheid. Volgens mij had je al een heel werkzaam leven achter de rug toch? Dan mag het ook wel een keer.

Hoop nog wel af en toe wat te lezen van je.

Sorry dat ik de topic kill.

Bericht Re: Postservice salaris O.V.O. en belasting

#10
Ik heb nooit een naheffing gehad over de verdiensten bij Postservice, maar zoals Slagvaardige al zei hangt dat met meer dingen samen, moeilijk te zeggen hoe dat met puur de verdiensten bij Postservice zit.. Bij mij o.a. nog andere 'overige inkomsten' (als artiest, waarbij je wel aftrekposten hebt), een wao-uitkering die bruto ingehouden wordt als ik genoeg/teveel bij Postnl verdien, wat meer is dan ik netto verdien. Plus dat ik 'normaal' misschien belasting had teruggekregen. Voor 2015 lijkt er nog een paar tientjes ZVW te moeten worden betaald, maar dat kan ook met de andere inkomsten te maken hebben.

Ik zet een derde van mijn PS-vergoeding wel apart, maar het valt dus mee met de naheffingen.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten