Bericht Re: Hoeveel verdien je bij Sandd?

#3
ik loop voor dhl sandd en netwerk vsp.

de verdiensten lopen nogal uiteen bij erg weinig post verdien ik het meeste bij dhl (komt door de redelijk hoge standaard wijkvergoeding) en het minste bij sandd
bij gemiddelde post het meeste bij netwerk vsp en het minste bij sandd
bij erg veel post het meeste bij netwerk vsp en het minste bij DhL

van afgelopen maanden had ik gemiddeld per poststuk

bij DHL 6,5 ct
bij sandd 4,7
en bij netwerk vsp soms tegen de 11 ct per poststuk

dit is dus niet per adres dat ligt uiteraard wat hoger

Bericht Re: Hoeveel verdien je bij Sandd?

#4
gek is dat, ik werk ook voor Ssand, alleen heet de afdeling (als dat zo heet) Regiopost. wat vroeger de enige tegenhanger was van TNT post.
bij mij is waarschijnlijk de wijkvergoeding en alles al verrekend in de poststukken, want ik krijg per poststuk 7 cent. Dat is teruggegaan van 9 naar 8, en nu dus 7 cent. poststukken zwaarder dan een kilo krijg ik 15 cent voor.
misschien is het bij mij dus anders omdat het voorheen een ander bedrijf was. we hebben ook geen bedrijfskleding terwijl dat in andere gedeelten van nederland wel is.

Bericht Re: Hoeveel verdien je bij Sandd?

#5
overzichtje over inkomsten bruto januari

Afbeelding


in dit overzichtje zie je de vergoedingen het aantal stuks en stops, bij dhl weet ik dat niet precies
het gemiddelde van Dhl is redelijk hoog omdat ik in het begin van de maand 3 wijken liep met weinig post en haalvergoeding en de xtravergoeding van de veronicaflyers zijn meegeteld maar de flyers zelf niet
en je ziet dat de vergoeding omlaagschiet als de aantallen omhoog schieten
en bij sandd is het aan de hoge kant omdat er een paar keer bijlaadvergoeding bij zat en weinig stuks (neckermangids iets meer dan een kilo ongeveer 50 stuks in twee slagen)

in de laatste slag van vsp zat een nieuwe wijk waarvoor ik duidelijk minder krijg per stop dan bij mijn andere wijken dit brengt de gemiddelde stukprijs erg omlaag

Bericht Re: Hoeveel verdien je bij Sandd?

#6
Ik ga morgen voor de eerste keer voor Sandd bezorgen. Ik bezorg al bij DHL en die hebben een regeling getroffen met de belastingdienst. Bij Sandd is dat niet het geval heb ik begrepen. Dus wat ik bij Sandd verdien daar moet ik nog belasting over betalen. Kan mij iemand vertellen hoeveel % ik van het bedrag moet aftrekken wat ik op de bezorgbon heb staan?

Peter

Bericht Re: Hoeveel verdien je bij Sandd?

#8
Sinds een jaar bezorg ik post via een distributiepunt van Sandd. Bij mijn aanmelding bij Sandd werd ik hiernaar doorverwezen: in mijn woonplaats werkte Sandd met een distributiepunt, en daar kon ik 'in dienst' komen. Ik werk natuurlijk op basis van een ovo en bezorg eigenlijk bijna uitsluitend post van Sandd.

Ik heb geen bedrijfskleding, zit niet in het spaarsysteem van Sandd en denk dat mijn distributiepunt ook veel minder uitkeert.
Ik ontvang een vaste wijkvergoeding van minder dan 2 euro, een adresvergoeding van 4 cent en een zetvergoeding van 2 cent per poststuk. Bij een gewicht van meer dan 30 kilo krijg ik een herlaadvergoeding van 2,50 euro. Hierbij is nog geen belasting ingehouden!
Vandaag heb ik 97 stuks post gesorteerd en bezorgd op 82 adressen. Daar was ik in totaal 2 uur mee kwijt en het heeft me 7,16 euro opgeleverd: nog geen 4 euro per uur. (Ik bezorg in een villawijk, waar de brievenbussen nogal ver van de straatkant liggen).

Kan iemand mij laten weten of mijn beloning vergelijkbaar is met wat Sandd zelf uitkeert?

Bericht Re: Hoeveel verdien je bij Sandd?

#9
Hallo stapper,

De bedragen die je noemt komen wel overeen met wat Sandd betaalt bij wijken die men "half-stedelijk" noemt. Villawijken zullen daar ook wel onder vallen. De zwaarte van jouw wijk is opgenomen in de wijkvergoeding. Ik heb zelf 2 halfstedelijke wijken van Sandd met een wijkvergoeding van € 1,56 en € 2,86. In de wijk met de hoge wijkvergoeding zit een flink stuk industriegebied inbegrepen, maar de compensatie ervoor is eigenlijk ook onvoldoende.

Momenteel is er erg weinig post en dan vallen de verdiensten bij Sandd altijd enorm terug, terwijl je er relatief wel veel tijd mee kwijt bent, omdat je toch de hele wijk door moet. In deze slappe zomerweken loont het dan ook niet erg, tenzij je je wijk kunt combineren met een wijk van een concurrent. Ik combineer dinsdags de post van Sandd met die van DHL, maar je zou ook Netwerk VSP kunnen combineren op vrijdag. Het voordeel van DHL is dat ze een ander vergoedingsmodel hanteren, waardoor je weinig merkt van de terugloop in de zomermaanden: je maandelijkse inkomsten blijven nagenoeg gelijk, alleen de sorteervergoeding is afhankelijk van het aantall poststukken. Bovendien houdt DHL al loonheffing en premie zorgverzekeringswet in op je vergoeding.

Van de verschillende postbedrijven zelf mag je ook voor een concurrent werken. Ik weet uiteraard niet of jouw "distributiepunt" dat toestaat, maar je kunt het altijd navragen. Daarnaast mis je inderdaad de voordelen die een gewone Sandd-bezorger heeft: Bikkels, af en toe een presentje, informatie van Sandd, de periodieke bezorgers-bijeenkomsten en als je daarvoor in aanmerking komt een cao-contract.

Hou er rekening mee dat je naast de inkomstenbelasting ook nog de inkomensafhankelijke premie zorgverzekeringswet moet betalen aan de Belastingdienst: in 2010 bedraagt die 4,95% van je verdiensten, exclusief onkosten.

Misschien kun je ook eens informeren naar een andere postwijk, uiteraard niet te ver van je eigen huis. Ik heb ooit ook eens een villawijk gelopen in de vakantietijd, maar dat doe ik dus nooit meer: het levert veel te weinig op. Ik hoop je hiermee wat ideeën aangereikt te hebben. Succes ermee!

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron