Bericht Hoe Postnl zichzelf om zeep brengt

#1
AD Donderdag 24 december 2015
PostNL: Hoe eerder op bus, hoe láter uw brief aankomt

"De kerstdrukte bij PostNL leidt tot rare kronkels in de bezorging. Een kaart die zondag 27 december wordt verstuurd komt pas met Oud & Nieuw aan, terwijl een maandag 28 december verstuurde brief een dag later al wordt afgeleverd.

Met zulke bezorgtijden is het geen wonder dat steeds minder mensen nog kaarten versturen
Medewerker PostNL
Wie komende dagen een brief of kaart wil sturen, moet bijzonder goed opletten. Door de kerstdrukte bezorgt PostNL brieven en kaarten deze periode binnen drie dagen (72 uur) in plaats van binnen de gebruikelijke dag.

Dat leidt in praktijk tot rare situaties: een kaart die vandaag wordt gepost, komt pas op 31 december, een week later, aan. Vrijdag en zaterdag is het immers kerst, terwijl PostNL op zondag en maandag nooit hoeft te bezorgen. De nu verstuurde brieven worden dus op maandag pas gesorteerd waarna ze drie dagen later in de bus vallen."

En het wordt nóg vreemder: wie zondag 27 december een kaart wil versturen, kan beter een dag wachten tot maandag. Vanaf die dag hanteert PostNL weer zijn normale bezorging van een dag. Op 28 december verstuurde post komt dus op dinsdag 29 december al aan.

Zondag 27 december verstuurde post valt echter nog onder de kerstregeling. De bus wordt zondag gelicht, waarna PostNL maandag niet hoeft te bezorgen. Vervolgens geldt de 72 uur-periode, waardoor de kaart pas op de laatste dag van 2015 op de deurmat valt.

is Postnl na V&D, Scapino, Manfield, Invito, Dolcis , Drogisterij keten DA de volgende die gaat omvallen?

Bericht Re: Hoe Postnl zichzelf om zeep brengt

#2
Een onnozel stukje uit het AD. De schrijver heeft duidelijk nooit gehoord van decemberzegels. Die zijn goedkoper, en daar staat tegenover dat de overkomstduur wat langer is. Dat alle post met de kerstdagen 3 dagen onderweg is, is onzin. Ten eerste geldt dit alleen voor post gefrankeerd met een decemberzegel (post met gewone postzegels vallen gewoon, net als altijd, binnen het 24-uurs kader), ten tweede is "binnen 3 dagen" bezorgen dus NIET hetzelfde als "na 3 dagen." En die "binnen 3 dagen" is uiteraard binnen 3 dagen na het posten, en dus niet binnen 3 dagen na verwerking door het sorteercentrum.

Wie vandaag een brief op de bus doet met een standaard postzegel (beter is het om deze met de feestdagen bij een Postkantoor af te geven) kan er in principe vanuit gaan dat deze dinsdag 29 december wordt bezorgd (dus niet op de 31e).

Dat PostNL falliet zou gaan doordat we op de feestdagen niet werken is een beetje vergezocht: de meeste bedrijven zijn op deze dagen dicht. Sterker nog: veel bedrijven zijn zelfs dicht TUSSEN Kerst en Oud & Nieuw.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten