Bericht sorteersnelheid

#1
Wat is jouw snelheid met sorteren? Ik zit nu slechts tussen 250-300 poststukken per uur. Maar sorteersnelheid van Sandd, voor berekening van vergoeding is ongeveer 440 poststukken per uur. Ik ben twee maanden nu in dienst. Ik zie die snelheid ook niet zo snel omhoog gaan. Misschien iets, 350 zou kunnen. Ik heb verscheidene technieken geprobeerd, ook met de code. Dus gisteren had ik 900 poststukken. Die heb ik dezelfde dag gesorteerd, dus iets meer dan drie uur over gedaan. Even pauze gehouden van uurtje voor concentratie. Dus eigenlijk vier uur. Maar het uurtarief wordt natuurlijk bepaald op die ca. 440 stuks. Dat staat op het roze papiertje. Tips? Is er iemand, die boven de norm van 440 stuks per uur sorteert, zeg ca. 500. Ik vind het wel knap. Er zijn wel enige youtubefilmpjes hoe mensen snel 1600 poststukken sorteren. Ik sorteer dan niet eens op hs, 1,2,3 maar snel, want kost mij later minder tijd bij bezorgen. Want dan moet ik drie slagen maken, straat, even/oneven, huisntoevoeging.

Bericht Re: sorteersnelheid

#2
Hallo Boender, welkom op dit forum. Jouw bericht is nu bijna 60 keer bekeken, maar niemand heeft nog gereageerd. Laat ik dan de 1e zijn.

Ofschoon ik al ruim 12 jaar post bezorg, haal ik ook bij lange na de norm die Sandd hanteert niet. Gemiddeld haal ik maar zo'n 300 tot 350 stuks per uur. Alleen bij een grote order, die al op volgorde van postcode/huisnr. Ligt (bijv. stempassen of enveloppen van de Belastingdienst) kom ik daarboven. Dan is voor mij 500 stuks of soms zelfs meer wel haalbaar. Ik besteed sowieso altijd wat meer tijd aan het sorteren, dat scheelt weer tijd bij het bezorgen.

Tegenwoordig liggen de poststukken behoorlijk door elkaar in de kratjes. Als ik begin met sorteren (eigenlijk: straten/zetten) start ik met de grote poststukken en leg ik de kleine poststukken even opzij. Bij het op nummer zetten werk ik omgekeerd: eerst de kleine poststukken en dan de grotere. Vervolgens zet ik de grote stukken tussen de kleine en maak ik er 1 bundel van. Bij hoogbouw met verzamelbrievenbussen vind ik dat laatste niet nodig en hou ik het apart.

De Sandd-code gebruik ik niet, die is voor mijn wijken niet logisch ingedeeld. Grote straten met veel post verdeel ik direct al in even en oneven, bij kleine straten en/of weinig post is dat niet nodig. Je komt er vanzelf wel achter wat voor jou het beste werkt. Heb je wel een straatzetblok van Sandd ontvangen? Die vind ik wel erg handig in het gebruik, vooral voor briefpost. Voor grote en/of zware poststukken is die wat minder geschikt, maar die voeg je dan op het laatst toe aan de bundel.

Dit forum is helaas zo'n beetje op sterven na dood. Heb je je al aangemeld voor de Facebook pagina van Sandd medewerkers? Er zijn ook een aantal vestigingen die hun eigen pagina hebben aangemaakt. Hierbij de link naar de landelijke pagina: https://www.facebook.com/groups/204841190000193/

Bericht Re: sorteersnelheid

#3
Ik heb nu 2 jaar ervaring bij Sandd, bij mij ligt het tempo ook op 250-300 stuks per uur.
Ik gebruik een grote tafel, die net genoeg voor de hoeveelheid straten, alleen bij grote hoeveelheden post ( 900 b.v.) dan moet ik noodgedwongen een ander systeem toepassen.
Sneller sorteren kan d.m.v. een sorteerkast zoals bij de sorteercentra van PostNL. Ik weet van sommige collega s dat ze zo n kast zelf gemaakt hebben of 2e hand op de kop getikt. Dat doe je natuurlijk pas als je van plan bent behoorlijk lang te blijven werken bij Sandd.
Die tip om bij het straatzetten eerst de grote en daarna pas de kleine postukken in te voegen ga ik ook proberen.
Kijk inderdaad ook even op Facebook, al is het merendeel van de berichten meer kletspraat over het weer etc. , tenminste dat is mijn ervaring.

Bericht Re: sorteersnelheid

#4
Dank voor de reacties. Ja dat straatzetblok gebruik ik. Dat vind ik wel handig. Ik ben wel benieuwd hoe ze aan die norm komen. Want 440 stuks per uur vind ik echt topsport. Zeker bij grote hoeveelheden, zou je eigenlijk je hoofd moeten herladen. Want boven de 30 kg krijg je wel tijd om te "herladen".
Ja, ik heb maar een beperkte hoeveelheid flats, die gaan tot zes hoog en zijn nummers qua stop samengevoegd. De eerste wijk, waarmee ik begon, kom ik nu achter, was relatief simpele wijk, maar ik dacht omdat ik soms zelfs beneden 200 poststukken kreeg, een dag 800 huurdersverklaringen belastingdienst, neem nog een wijk erbij. Die wijk valt tegen. Dat is veel trappen oplopen, postbussen echt een drama, waar 1 staat is soms huis, dan weer de hoogte in qua nummering, 1,2,3 dan weer 3,2,1 en huis apart. Ook winkels, waarbij je winkel in moet lopen. Wel leuk, maar kost wel tijd. Ja, ik had het bericht misschien ergens anders moeten plaatsen. Want postnl medewerkers hoeven natuurlijk niet te sorteren. Op zich vind ik het wel leuk klusje om even hoofd leeg te maken, maar het bezorgen zelf vind ik leuker. Die tijd, die daarvoor staat komt ook dichterbij de tijd, die ik bezig ben, al ben ik meestal langer bezig. Dat traplopen bijvoorbeeld bij die ene wijk, daar staat zelfde tijd officieel voor als andere wijk. Ik heb mij aangemeld voor de facebookgroep.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten

cron