Bericht Re: Gehoorstoornis door kattenverjager van 140dB?

#4
Ik wilde een oproepje plaatsen in de PostNL blaadje. Daar ben ik nog mee bezig. Ik wil onderzoeken hoeveel mensen hier ook hinder van hebben. PostNL wil tot nu toe hier liever geen ruchtbaarheid aangeven. Ieder voordeel heeft zijn nadeel natuurlijk. Want als je dit plaatst komen mensen weer op ideeën. Stichting Geluidshinder geeft aan dat de apparaatjes goed neergezet moeten worden. Je kunt ze ook zo installeren dat het alleen afgaat wanneer een kat passeert en niet een mens. En bij sommige apparaten kun je de toonhoogte instellen. Doorgaans kun je het volume helaas niet instellen.

Bericht Re: Gehoorstoornis door kattenverjager van 140dB?

#6
Ik kwam er dagelijks in terecht waarna het geluid blijvend was.

En bij een waarde van 140dB is het tijdsbestek veel korter, namelijk 0 seconden.

Geluid van Mosquito: het geluid blijft hangen:

http://eelcoeikenaar.sp.nl/weblog/2008/ ... ijnlijk-3/

http://www.destentor.nl/regio/zwolle/mo ... -1.2732236

Afbeelding


De officiële instanties berekenen het geluid vanaf één meter vanaf de geluidsbron (hoe sterk het daar is). Echter dat is niet altijd de praktijk je kunt soms ook dichter bij het geluidsapparaat staan. Ik draag nu oordoppen in als ik daar langs moet gaan. Dit omdat het geluid als zeer pijnlijk ervaar. Een rechtsgeleerde zegt ook dat het geluid je geweld aan doet en een onrechtmatige daad is! http://destentor.nl/regio/zutphen/mosqu ... -1.4115335

Al hier was ook nog een bezorg adres waar een Mosquito van de Rhinegroup stond te roep toeteren. Echter deze marteltuigen hebben een volume van 90 decibel een stuk zachter dan een kattenverjager. LET OP! Elke 3dB meer is het geluid DUBBEL zo hard! Met de bewoners heb ik overleg gehad dat het ding pas begint te gillen en te blèren vanaf 19 uur in de avond.

Bericht Re: Gehoorstoornis door kattenverjager van 140dB?

#7
De bewijslast van oorzaak-gevolg zal heel moeilijk zijn. Wie zegt dat je niet al gehoorschade hebt en daardoor gevoeliger bent voor een hoge pieptoon, of dat ie daardoor blijft hangen?
Ik weet van iemand in een symfonie-orkest, waar je jaar in jaar uit vele uren per dag aan hard geluid van dichtbij bent blootgesteld - was deels nog in de tijd van voor de gehoorbeschermers - dat het een lang en moeizaam proces was. En die man had zijn oren nog nodig voor zijn werk en kon het geluid niet uit de weg gaan.
Maar goed vzo, ik wens je succes, want je zult het vast niet loslaten.

Bericht Re: Gehoorstoornis door kattenverjager van 140dB?

#8
Het is simpel; Je hebt ook goede kattenverjagers varianten die echt ultrasoon geluid voortbrengen rond de 30KHz. Immers een kat kan nog veel hogere tonen horen dan een mens dat kan. Dan zou het probleem opgelost zijn. Maar door discutabel materiaal heb je van die dingen die zweven. Door negatieve publiciteit aan de naam Mosquito heeft de Rhinegroup zelfs aparte vraag over de kattenverjager gesteld zie http://www.rhinegroup.nl/mosquito/p/92/ ... verjagers-

Bericht Re: Gehoorstoornis door kattenverjager van 140dB?

#10
Dit is een globaal overzicht je hebt ook een versie van de gehoor apparaten winkel maar die weet ik niet zo te vinden. Deze laat wel zien hoeveel dB nodig is om je gehoor te beschadigen. Maar we mogen er ook vanuit gaan dat apparatuur veilig is voor de mensen een soort keurmerk? CE keurmerk stelt niet zoveel voor volgens mij. Ik heb de NVWA gevraagd om het apparaat te gaan onderzoeken zij zeggen het is oké. In een later WOB verzoek gevraagd wat zij dan getest hebben. Blijkt dat zij het apparaat niet eens getest te hebben in het lab!

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten

cron