Bericht Re: Waarom ben je postbezorger geworden?

#13
Ik ben van origine logopediste/akoepediste, maar kon niet genoeg uren werken. Ik heb mij daarom begin jaren 90 om laten scholen. En ben reisadviseuze geworden. Ik heb een aantal jaren met veel plezier bij een touroperator gewerkt. Het toerisme vind ik eigenlijk net zo leuk als het bezorgwerk.

Toen de jongste van mijn twee kinderen geboren was, ben ik gestopt met werken, omdat onze oppas het elke keer liet afweten. Toen de jongste naar groep 1 ging van de basisschool, zag ik een moeder lopen in een TNT-jas. Ze vertelde mij hoe heerlijk ze het bezorgwerk vond. Ik heb toen online gesolliciteerd, omdat ik mooi tijdens de schooltijden kon bezorgen. Dan was ik aan het werk als zij op school zaten en thuis als zij uit school kwamen. En ik verdiende er leuk mee. Niet veel, maar we konden tenminste gaan sparen, voor je weet maar nooit. :mrgreen:

Ik kreeg antwoord dat er op dat moment geen wijk vrij was, maar ze gaven mij wel een tip door. Misschien was er een wijk vrij bij hun concurrent Selektmail. Die heb ik gebeld. Het hoofdkantoor in Utrecht gaf mij het telefoonnummer van de depothouder door. Die heb ik gebeld en er was toevallig een wijk vrij, bij mij in de buurt. Ik heb een aantal jaren dus voor Selektmail gewerkt. Daarna nog een tijdje voor TNT. Ik kon meer uren krijgen, dus ook meer verdienen.

Op dit moment werk ik voor Sandd/Postservice. Postservice is een onderaannemer van Sandd. Het bezorgwerk bevalt mij nog steeds prima. Ik ben heerlijk vrij. Ik verdien niet veel, maar we kunnen ervan sparen en wat extra leuke dingen doen. Ik ben lekker in beweging. En ik kan thuis zijn als de kinderen thuiskomen. En daarbij heb ik nog genoeg tijd voor de huishouding en leuke activiteiten voor mezelf.

Dus.... om een lang verhaal kort te maken; het is een super (bij)baantje! (Y)

Bericht Re: Waarom ben je postbezorger geworden?

#15
(Y) Tja, me zus stopte er mee, ik zocht geld en tja kon gewoon haar wijk overnemen! :lol:

maargoed, dat ik het zolang vol hebt gehouden komt gewoon door al die gezellige mensen in mijn wijk, de gezelligste dames op me depot, me hele leuke postwijk! en vind het enorm leuk om in de regen en sneeuw rond te dopperen met de post :lol:
Postbezorgster *religroup**sandd* :) is back since 8/7/13!

Bericht Re: Waarom ben je postbezorger geworden?

#16
Bij toen nog PTT Post begonnen als zaterdagbesteller, naast mijn studie. Die studie heb ik om persoonlijke redenen nooit afgerond, en omdat de IB Groep (tegenwoordig: DUO) op een gegeven moment de stufi-kraan dichtdraaide moest ik steeds meer uren bij de post gaan werken om me nog te kunnen bedruipen. Daar had de studie uiteraard ook onder te lijden. Toen heb ik het nog een tijdje geprobeerd als deeltijdstudent (overdag bestelling lopen, 's avonds college), maar dat heb ik niet vol kunnen houden.

Op een gegeven moment ben ik postbode (deeltijd, 20 uur per week) geworden (inmiddels heetten we TPG Post), en na 3 jaarcontracten helaas wegbezuinigd. Ik mocht wel terugkomen als postbezorger voor 25 uur per week, dus dat heb ik toen maar gedaan.

Dus om Wim Sonneveld te citeren: "En zo is 't gekomen."

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten

cron