Re: Huisnummer verplicht vermelden op pand

21
APV Apeldoorn heeft dit er ook nog bij:

1. Het toegekende nummer moet op een doeltreffende wijze zijn aangebracht. Dit betekent dat het nummer op een hoogte van circa 2 meter en zo dicht mogelijk bij de toegang van het gebouw moet worden geplaatst. Het nummer moet vanaf de weg zichtbaar zijn. In situaties waarbij deze directe zichtbaarheid niet aanwezig of voorhanden is, moet een tweede nummer zodanig worden aangebracht, dat dit vanaf de weg zichtbaar is.
In situaties die op onoverzichtelijke wijze op de weg aansluiten (bijvoorbeeld bij appartementengebouwen) moeten, naast de eigen objectnummering, verzamel- en/of verwijsborden aangebracht worden. Op ‘verzamelborden’ kan worden volstaan met de vermelding van het laagste en het hoogste nummer, bijvoorbeeld: 2 – 24.

2. Aan de nummertoekenning kunnen geen andere rechten worden ontleend dan het recht om het toegekende nummer te voeren.

Re: Huisnummer verplicht vermelden op pand

22
Hier in de stad ook een heleboel huizen zonder huisnummer. Zó irritant ! Er staan namelijk heel veel deuren dicht naast elkaar, en je zit ook met a, b etc, soms meerdere postbusen per huis, soms meerdere huisnummers per postbus (a, b, c, niks)...

Ik sprak er een keer een mevrouw op aan, en het kon haal ogenschijnlijk bijzonder weinig schelen allemaal.

Re: Huisnummer verplicht vermelden op pand

23
Je kunt de gemeente vragen om hierop te handhaven. Immers zij moeten hierop toezicht houden. Bovendien loopt men het gevaar dat een ambulance, brandweer of politie het adres ook niet kan vinden. Als een huis in brand staat vind de brandweer mogelijk het huis wel, maar als jij daar ligt en je hebt acute hulp nodig?! Bij Sandd is het de regel dat je vraagt om het huisnummer. En anders gaat het retour afzender, het adres is onvindbaar.
cron