Frisse blik

1
Ben nu net 1 weekje begonnen bij de koninklijke PostNL. Misschien leuk voor jullie om mijn ervaringen te delen.

Solliciteren ging online via videochat, werd zo aangenomen. Dus ik blij omdat ik nog geen kassabaantje kon krijgen.

Ben 4 dagen vrij intensief ingewerkt door een zeer ervaren dame die alle kneepjes en tips en truukjes kende. Het postvest heb ik 1 dag gebruikt, wat een ergonomische ramp is dat zeg. Niemand gebruikt het ook verder op 1 vrolijke dewd na. De ervaren collega’s lachen je uit en vragen waar de baby gebleven is.

Hoe het op mij overkomt is dat er een paar zakken half en slecht gesorteerde post over het hek gegooid worden met de boodschap succes en veel plezier.

Pleinen die oplopend zijn in nummer staan even/oneven, 4 keer zelfde blok uit verschillende bundels en dan ontbrekende scanpakjes en een shitload aan herstelbrieven en pakjes. Of je dat ff in 50 minuten kan fixen.

De eerste solodag deed ik er 3 uur over inclusief 10 herstellingen en naar de retailer en half onder een gevel in de regenstorm briefjes schrijven.

Tweede dag nieuwe wijk hoefde ik maar 15 minuten te plussen, pleinen sorteerde ik ff snel vooraf op straat en andere bundels ook waardoor ik alle fout gesorteerde zooi voor was. Ga niet 100 keer op en neer fietsen omdat PostNL bezuinigd op voorsorteerders.

Derde solodag was daldag kwa post maar grote wijk.
Blijkbaar hebben ze in Rotterdam Zuid Ali Express ook ontdekt want ik had twee volle tassen met pakjes. Uiteraard netjes dwars door elkaar in een andere volgorde dan de postbundel. Scanpakjes die ontbreken en shit. Zelfde wijk waar 1:45 voor stond moest in 50 min vanwege dal, hoe dan???

Je mag op straat alleen voor de brievenbus sorteren? Fuck die shit, die 5 a 10 combibriefjes pleur ik er snel ff tussen, moet ook nog 30 pakketjes in de gaten houden. En pleinen oplopend gaat bij mij ook altijd fout. Dus die sorteer ik ook voor op straat. Dan knal ik het er zo in, werkt voor mij veel sneller dan met dat babyvest alles bij elkaar te zoeken.

Ok een dikke stapel ANWB laat ik lekker. Dus ik hossel technieken door elkaar.

Maar man man man wat is die troep beroerd gesorteerd en veel fouten, is echt geen laaggeschoold werk zo hoor. Als je niet nadenkt en de regeltjes volgt ga je het niet redden.

Desondanks vind ik het wel grappig, zolang ze niet gaan zeiken over de plus minuten vind ik het best.

Ik zie het ook als een betaalde workout voor mijn lijf en mijn hersenen.

Eigenlijk is het schande, voor dit salaris zo’n berg ellende over het hek gooien. Of je sorteert het netjes, of je geeft het toe dat het beroerd is en daarom extra tijd kost.
cron